El projecte es va presentar divendres 11 de març a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Avinyó i va comptar amb la presència de Laura Martínez, directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada; César Galván, director general d’Afers Penitenciaris, Eudald Vilaseca, alcalde d’Avinyó; Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba i 25 tècnics de tallers artístics.
Acabada la presentació, els assistents es van desplaçar fins al bosc de la Torre dels Soldats per visitar els espais on es realitzaran les sessions dels tallers. “Land Art. Art a la natura amb persones privades de llibertat” va adreçat als tècnics i tècniques artístics de centres penitenciaris i a persones internes que participen en els tallers artístics, sota l’organització del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la Generalitat. És comissariat per la Fundació Setba i hi col·laboren en les sessions Quim Moya, director artístic del projecte; Josep Solsona, especialista en pedra seca i artesà recuperador d’un tram dels murs del camí ramader al seu pas per Avinyó, i Ignasi Vilarasau, enginyer agrònom i president de l’ADF Quercus.
El projecte es durà a terme els mesos d’abril, maig i juny i les sessions es realitzaran a l’exterior, a l’entorn del Bosc de la Torre dels Soldats i el camí ramader. Els participants – tècnics de tallers i interns- es dividiran en grups que realitzaran dues sessions de treball cadascun. L’objectiu és aportar coneixements, elements de reflexió entorn el Land Art i les seves metodologies i tècniques per implementar-les al tallers i treballar, a banda de la creació, la importància per a tothom d’adquirir una consciència medi ambiental. Les jornades han de servir, també, per contribuir a lluitar contra l’estigma que tenen les persones internes a les presons, fomentar el treball en equip i connectar la natura a l’art.